Σενάριο της ειδικότητας Διασώστης-Πλήρωμα ασθενοφόρου Γ΄εξάμηνο

Στο πλαίσιο του μαθήματος “Μαζικές απώλειες” του τμήματος Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου της Σ.Α.Ε.Κ. Γιαννιτσών, κλήθηκαν οι σπουδαστές/-στριες να εφαρμόσουν στην πράξη σενάριο με θέμα: “Αντιμετώπιση περιστατικών που έχουν έρθει σε επαφή με ιούς, ραδιενεργά χημικά και βιολογικούς παράγοντες“. Ο εκπαιδευτής τους, κ. Μαλλιωτάκης Ευστράτιος, νιώθει υπερήφανος και συγχαίρει τους/τις σπουδαστές/-στριες του Γ’ εξαμήνου! Στην πορεία θα πραγματοποιηθούν και άλλα αντίστοιχα σενάρια για την περαιτέρω βελτίωση τους, καθώς, τελικά, η καλύτερη μέθοδος μάθησης είναι η βιωματική.

Ειδικότητα Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας Γ΄εξάμηνο

Το Γ΄ εξάμηνο της ειδικότητας Β. Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη μαιευτική κλινική Ελευθώ την Πέμπτη 2/11/2023. Η επίσκεψη οργανώθηκε από την εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ κ. Παρτσιοπούλου Παρασκευή. Οι καταρτιζόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της κλινικής από την προϊσταμένη κ. Πενή Χριστίνα η οποία ακολούθως τους ενημέρωσε για το είδος  των  περιστατικών που εξυπηρετούνται στην Ελευθώ  μαιευτικά -γυναικολογικά χειρουργικά και μη, για τα ιατρονοσηλευτικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται καθώς και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Οι καταρτιζόμενες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους της κλινικής, δωμάτια, αίθουσα νεογνών, χειρουργεία, αίθουσες τοκετών και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των μηχανημάτων που υπάρχουν σε αυτές. Ακολούθησε συζήτηση με την εκπαιδεύτρια και την προϊσταμένη της κλινικής και επίλυση ερωτημάτων των καταρτιζομένων για τη διεγχειρητική διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό επιτελέστηκε σύνδεση του θεωρητικού αντικειμένου των  μαθημάτων τους  με την πρακτική εφαρμογή στους χώρους εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση της κλινικής που έκανε δεκτό το αίτημά μας για εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελευθώ και ιδιαίτερα την κ. Πενή Χριστίνα  για την εκτενή ενημέρωση.

Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής Γ΄ εξάμηνο

Ο εκπαιδευτής κ. Γρατσιάνος Ιωάννης και οι καταρτιζόμενοι/-ες της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, Γ΄εξαμήνου παρασκευάζουν μοναδικές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

Βίντεο

Ειδικότητα Τεχνικός κομμωτικής τέχνης Α΄εξάμηνο

Το Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών, οι εκπαιδεύτριες Ιακωβίδου Δέσποινα, Κουκουσιάρη Δέσποινα, Μωυσιάδου Σταυρούλα και οι καταρτιζόμενοι/-ες της ειδικότητας Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης Α’ εξαμήνου, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023, επιμελήθηκαν τα χτενίσματα των ηθοποιών της παράστασης “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης“, της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Στραντζαλιωτών “Η Στράντζα”.

Προώθηση του ευρωπαϊκού ρυζιού στο πλαίσιο του προγράμματος EU RICE

Το Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών πιστό στον στόχο λειτουργίας του για παροχή καλύτερης ποιότητας κατάρτισης, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» με τον διακριτικό τίτλο EU RICE.  Η δράση  υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια και παραγωγή του ρυζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την οικονομία όσο και για την περιβαλλοντική της διάσταση. Στην Ελλάδα το εθνικό πάρκο Αξιού-Λουδία Αλιάκμονα, μια από τις σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας ρυζιού και το εθνικό πάρκο της Αλμπουφέρας, στη Βαλένθια, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές Natura 2000.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευρωπαϊκή δράση με κύριο στόχο την ανάδειξη της βιώσιμης πτυχής του Ευρωπαϊκού Ρυζιού και φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει, σχετικά με ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται και παράγεται τηρώντας τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Η συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών στο πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς μετά το εκπαιδευτικό σεμινάριο από τους εκπροσώπους του προγράμματος για τους καταρτιζόμενους των ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας chefΔ΄ εξαμήνου και «Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής» Β΄ εξαμήνου ακολούθησε η παρασκευή από μέρους των καταρτιζομένων μας, τριών (3) συνταγών με βάση το ρύζι.

Οι συνταγές που επέλεξαν να παρασκευάσουν ζωντανά οι καταρτιζόμενοι εκπλήσσοντας μας ήταν:

  1. Κροκέτες Ρυζιού
  2. Τανομένος Σορβάς
  3. Γλυκό sussi

Στους καταρτιζόμενους χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής και σχετικό έντυπο υλικό ενημέρωσης.

Chef instructor ο κ. Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης και Pastry chefs η κ. Μαρία Ιωαννίδου και ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ Γ΄εξάμηνο

Καλλιτεχνικό Μακιγιάζ από τις καταρτιζόμενες του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ Γ΄εξαμήνου. Πολλά συγχαρητήρια στις καταρτιζόμενες για την αγάπη και το μεράκι που επιδεικνύουν υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους κ. Μάρτσιου Γεωργίας, αλλά και για την βοήθεια της εκπαιδεύτριας κ. Κουκουσιάρη Δέσποινας που επιμελήθηκε τα χτενίσματα τους.