ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ “ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ” Γ΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Προς ενημέρωση των καταρτιζομένων της ειδικότητας “Βοηθός Φαρμακείου” Γ΄εξαμήνου,
Σήμερα Παρασκευή 22/10/21 η εκπαιδεύτρια των μαθημάτων ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ 2(θ) και 2(ε) κα Μούξιου ακύρωσε το μάθημα για προσωπικούς της λόγους.
Το μάθημα θα αναπληρωθεί σε επόμενη ημέρα όπως θα αναγραφεί στα προγράμματα της ειδικότητας.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΙΘ

Με την αριθ. Z1/127000/07.10.2021 κοινή υπουργική απόφαση, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των καταρτιζόμενων των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ., χορηγείται δελτίο ειδικού εισιτηρίου.

Προϋποθέσεις χορήγησης ειδικού εισητηρίου

Οι καταρτιζόμενοι θα πρέπει:

 • να έχουν ηλικία έως 22 ετών και
 • να μην εμπίπτουν σε κάποια άλλη κατηγορία που παρέχει δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο ή με πλήρη απαλλαγή, για την οποία να είναι σε ισχύ ανάλογη κοινή υπουργική απόφαση.

Εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων

 • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει το δημόσιο Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος.
 • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα του δημοσίου Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
 • Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα του δημοσίου Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Διάρκεια και διακοπή ισχύος του μειωμένου εισιτηρίου

Το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου ισχύει στη χρονική διάρκεια των τεσσάρων εξαμήνων κατάρτισης και στα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης και μέχρι να αποκτήσει την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή την απώλεια της ιδιότητας του καταρτιζόμενου για οποιοδήποτε λόγο.

Το μειωμένο εισιτήριο παύει να ισχύει όταν ο δικαιούχος αναστείλει ή διακόψει τις σπουδές του.

Δείτε στα συνημμένα αρχεία το ΦΕΚ 4715 Β 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας 18-22 Οκτωβρίου 2021

Για την Τετάρτη 20/10/2021 , το Δ.ΙΕΚ Γιαννιτσών θα παραμείνει λόγω τοπικής αργίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021-2022 (2021Β)

Ανακοινώνεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου 2021-2022.
Καμία αλλαγή στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα δεν είναι εφικτή και επιτρεπτή (σύμφωνα με την παράγραφο 19 της υπ. αριθμ. πρωτ. Κ5/125563/05-10-2021 εγκύκλιου με θέμα: «Οδηγίες Για Την Έναρξη Εξαμήνων Κατάρτισης Και Την Έναρξη Εφαρμογής Των Ωρολογίων Προγραμμάτων Στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.» της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα 13  τμήματα (8  τμήματα Α εξαμήνου και 5 τμήματα Γ εξαμήνου), που θα λειτουργήσουν κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021Β στο ΔΙΕΚ Γιαννιτσών.
Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οδηγίες Πρόσβασης – Ασφάλειας:

Παρακαλούμε για την προσοχή σας.

Θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας

 • Η είσοδος στο κτίριο και τις αίθουσες διδασκαλίας γίνεται υποχρεωτικά με μάσκα προστασίας.
 • Η πρόσβαση στο κτίριο από καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές θα πραγματοποιείται από διαφορετικές εισόδους για το Α΄εξάμηνο και το Γ΄εξάμηνο.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Α΄εξάμηνο

 • Η είσοδος για το Α΄εξάμηνο θα πραγματοποιείται από την Κεντρική είσοδο του κτιρίου η οποία βρίσκεται στο ισόγειο, στο ισόγειο βρίσκονται επίσης και οι αίθουσες διδασκαλίας ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ για τις ειδικότητες Α΄εξαμήνου

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αιθ. 1

ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ αιθ. 2

ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ αιθ. 3

ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ αιθ. 4

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ αιθ. 5

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αιθ. 6

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ αίθουσα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 • ο προαυλισμός – διαλείμματα για το Α΄ εξάμηνο κατάρτισης θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο μπροστινό προαύλιο  του κτηρίου στο ισόγειο τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.
 • ο προαυλισμός – διαλείμματα για το Γ ΄ εξάμηνο κατάρτισης θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο πίσω προαύλιο  του κτηρίου στο ισόγειο τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τις ειδικότητες  Γ΄εξάμηνου

ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ αιθ. 9

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ αιθ. 10

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ αιθ. 11

ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ αιθ. 12

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ αιθ. 13

 

Η είσοδος για το Γ΄εξάμηνο θα πραγματοποιείται από την είσοδο παράπλευρα του κτιρίου στο ισόγειο,  από όπου θα μεταφέρονται μέσω της εσωτερικής σκάλας; στο δεύτερο όροφο του κτηρίου στο δεύτερο όροφο του κτηρίου  βρίσκονται επίσης και οι αίθουσες διδασκαλίας τους.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

 • Στα διαλείμματα οι αίθουσες διδασκαλίας υποχρεωτικά αδειάζουν για να αεριστούν και να καθαριστούν – σύμφωνα με όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

 • Οι σπουδαστές δεν θα εισέρχονται στη Γραμματεία ή το Γραφείο του Διεύθυνσης χωρίς προηγούμενη άδεια.

Καλή Χρονιά Κατάρτισης.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Β

Καλούνται οι καταρτιζόμενοι και το Διδακτικό προσωπικό του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών αύριο Τετάρτη  13 Οκτωβρίου 2021, να προσέλθουν στον προαύλιο χώρο για την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2021Β.

Η προσέλευση θα γίνει αποκλειστικά ως εξής :

 • Οι πρωτοετείς σπουδαστές του Α εξαμήνου και οι Εκπαιδευτές τους, θα πρέπει να παρευρίσκονται στο ΔΙΕΚ στις 14.30
 • Οι δευτεροετείς σπουδαστές του Γ εξαμήνου και οι Εκπαιδευτές του θα πρέπει να παρευρίσκονται στο ΔΙΕΚ στις 16.00

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ όλη την διάρκεια και σε όλους τους χώρους του ΙΕΚ τηρώντας τις αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ενημερώνουμε ότι θα προηγηθεί ενημέρωση από την Διοίκηση για αυτό και η είσοδος  στους εσωτερικούς χώρους του συγκροτήματος καθώς και σε αυτούς των γραφείων του ΙΕΚ  ΔΕΝ είναι δυνατή πριν από αυτή.

Μέτρα και προϋποθέσεις για την προσέλευση

Η κατάρτιση κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021Β για όλα τα μαθήματα, τόσο θεωρητικά όσο και εργαστηριακά, θα πραγματοποιείται διά ζώσης, εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021, ΦΕΚ 4187/τ.Β’/10.09.2021) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και η τήρηση μέγιστων δυνατών αποστάσεων.

Επίσης, το διδακτικό προσωπικό και οι σπουδαστές όταν προσέρχονται στους χώρους του ΙΕΚ, οφείλουν υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους  επιδεικνύοντας μία από τις εξής προϋποθέσεις:

 •  έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει (και τη 2η δόση) προ τουλάχιστον 14 ημερών, ή
 •  πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή
 •  βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, που έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο ΙΕΚ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ιδιαίτερα για τη Δευτέρα, πρώτη μέρα προσέλευσης, θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) που έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ 2021Β΄

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 2021Β΄

ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ COVID

 

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Β

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.Ν., σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης μαθημάτων στο τρέχον εξάμηνο, θα πρέπει κάθε Δ.ΙΕΚ να καταρτίζει και να ανακοινώνει το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για κάθε ειδικότητα, πριν την έναρξη της διαδικασίας των αναθέσεων μαθημάτων, προκειμένου να είναι διαθέσιμο στους υποψηφίους εκπαιδευτές κατά τη δήλωση μαθημάτων.

Μπορείτε στα συνημμένα αρχεία να δείτε το προτεινόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα για κάθε ειδικότητα στο ΔΙΕΚ Γιαννιτσών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί.

Το πρόγραμμα θα ακολουθηθεί κατά τη διαδικασία των αναθέσεων.

Το τελικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα με τα στοιχεία των διδασκόντων, θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση των αναθέσεων μαθημάτων στους εκπαιδευτές.